Bij seizoenswisselingen heb ik het niet over bouwkundige veranderingen, of het veranderen van de accessoires, maar ergens daar tussenin.

We woonden in een huurhuis waar alleen met kleur (=verf) veranderingen in aangebracht mochten worden.
Vanwege de Kerst is daarom de muur in de woonkamer ossebloedrood geschilderd, gedecoreerd met takken en Spaanse rode pepers. Maar, dat is wel een erg intensieve en rigoreuze aanpak.

Gelukkig zijn er ook simpele manieren om uw interieur aan een seizoenswisseling aan te passen. Zo kunt u  bijvoorbeeld in de zomer de zithoek richting de tuin of openslaande deuren draaien. Hierdoor heeft u een mooi uitzicht op de tuin en maakt u de routing hier naar toe makkelijker. In de winter draait u de zithoek weer om richting de open haard of een hoekje wat voor u in de wintermaanden behaaglijk is. 
Zithoek en eetkamer in hun zomeropstelling richting de tuin
Eetkamertafel naar ontwerp van Inge Bouman
Als hele zithoeken omdraaien toch net iets teveel is kunt u wellicht kiezen voor omkeerbare toevoegingen aan het interieur. 
Het bedrijf Baumann (gordijn leverancier) heeft een leuke stof genaamd Dotto. Deze heeft aan elke kant van de stof een andere kleur waardoor u bijvoorbeeld de ene kant kunt gebruiken in de winter en de andere kant in de zomer. 
Tweezijdige gordijnstof Dotto van Baumann

Of u kiest voor omkeerbare kussens. Denk aan kussens die aan boven en onderkant variĆ«ren in kleur of patroon. Zo kunt u het hele jaar door eindeloos combinaties maken die zich aan de seizoenen aanpassen. 
Als laatste geef ik de tip dat er fabrikanten zijn die meubels leveren met diverse losse hoezen.
Dit verandert niet alleen het uiterlijk van het meubel maar zorgt er ook voor dat de hoezen fris blijven.

Linteloo bank Jans New Sofa leverbaar met losse hoezen