Verbouwing stadsappartement in het “Heilige Land van Haarlem”

“Wat zijn de mogelijkheden binnen deze muren en binnen het budget om van deze benedenwoning een praktisch en fijn appartement te maken voor mijn dochter (5) en ik?” Aangezien de bestaande indeling weinig daglicht en ventilatie bood en de wanden bouwkundig “onder de maat” waren, besloot ik alle wanden te verwijderen en een nieuwe indeling te maken. Vanwege het kleine oppervlak leek mij veel bergruimte een must, maar wel zo, dat het appartement niet te veel kastenwanden vertoonde.

De hoofd-slaapkamer komt in open verbinding met de woonkamer (die wel te scheiden is door schuifdeuren). Deze doorkijk zorgt voor meer verbinding tussen de vertrekken. Centraal in de woonkamer is de eethoek met een eetbank op maat gebouwd in een nis met diverse berging rondom; Comfortabel (/gezellig) en praktisch. De materialen zijn sober. Het gehele appartement krijgt een gegoten betonvloer en de meubels, ( met name kasten ) worden op maat gemaakt van berkenmultiplex. Alle toegevoegde meubels, verlichting en accessoires zorgen voor een eigen identiteit waar de bewoonsters zich helemaal thuis voelen.


Opdrachtgever
particulier
Aannemer
Paul de Boer
Oplevering
najaar 2017