Hoi, mijn naam is Anke. De komende 9 weken ga ik stage lopen bij Inge Bouman.
Ik zit in mijn 3e leerjaar van het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam. De komende weken zal ik met Inge meelopen en veel dingen leren. Door middel van deze blog zal ik jullie op de hoogte waar we mee bezig zijn en mijn ervaringen vertellen. Inmiddels zitten er al twee weken stage op.


WEEK 1

In de eerste week heeft Inge mij vertelt met welke projecten ze momenteel mee bezig is. Zo ben ik begonnen met een keuken in 3D te tekenen die Inge heeft ontworpen. Deze keuken komt in een oud stadspand te staan en is een onderdeel van de gehele verbouwing van dit pand.


De keuken in 3D Vectorworks.

Ook zijn we bij een nieuwe klant geweest om in te meten van de goede maten, en om te kijken hoe het huis er uit zag. Dit is ook een oud stadspand en deze staat in de zelfde straat als het stadspand waar die keuken van hier boven in komt.

Week 2

In het begin van deze week had Inge een afspraak met de elektriciƫn in het monumentaal pand om te be spreken welke lamp waar moest en nog een paar technische zaken. Ook gingen we kijken hoe de rest van de verbouwing verliep.

Samen met de electricien bepaalt Inge de positie van de hanglampen
Ook zijn we deze week naar een nieuwe opdrachtgever geweest om een oud pand te bekijken. Voorheen was het een grote antiquariaatwinkel in de binnenstad van Haarlem. Nu is de vraag aan Inge of ze een idee kan geven om het pand te splitsen en een indeling te maken voor 2 luxe stadsappartementen. Het pand was al helemaal gestript en leeg. Inge heeft met de klant besproken dat zij 2 ontwerpen zal maken voor beide appartementen waarin ze laat zien waar de functie’s zoals wonen, koken, slapen, berging etc. komen. Omdat het hierbij om verkoop gaat zal de stijl niet te bepalend kunnen zijn. 


Het gestripte appartement.
Ook Inge haar zoon was er bij omdat hij stage loopt bij de elektricien

Verder hebben we deze week in Inge haar studio gewerkt. Inge was begonnen met schets ontwerpen te maken van het oude stadspand waar de week er voor waren om in te meten. Zelf was ik begonnen om het oude stadspand in 3D te zetten. Ik vond de eerste twee weken al heel erg leuk en leerzaam, dus ik kijk er naar uit wat ik no meer ga doen en leren. 

-Anke-