Allereerst zal ik mij voorstellen. Mijn naam is Britt Leferink. Ik ben 19 jaar en ik woon in Zandvoort. Drie jaar geleden ben ik begonnen met studeren aan het Hout- en meubilerings college voor interieur adviseur in Amsterdam. Inmiddels zit ik in het vierde en dus laatste jaar.
Afgelopen dinsdag ben ik gestart bij Inge. Deze stageperiode zal tien weken duren. De komende weken zullen jullie mijn blogs lezen. Ik wens jullie veel lees plezier!

Week 1:

De eerste dag was het nog een beetje wennen natuurlijk. Ik heb twee moodboards gemaakt voor de opdrachtgevers die een groot appartement hebben gekocht in het project “De Laurier” in Warmond.
Dit was nog best een uitdaging, omdat ik nog niet helemaal wist welke stijl en kleuren er gebruikt gingen worden. Inge had al wel iets in haar hoofd. Dit heeft ze mij laten zien door middel van de getekende plattegronden. Wat gelijk opviel was dat deze mensen van kleur houden. We hebben gekozen voor de kleuren groen en geel. Ik ben opzoek gegaan naar een wat donkere kleur groen en een lichte kleur geel. Bij het zoeken naar afbeeldingen krijg je nooit precies wat je bedoelt maar wel wat goed bij elkaar past en de juiste sfeer aangeeft. Ook moest het een klassieke uitstraling hebben aangezien de (iets oudere) opdrachtgevers in een klassiek pand gaan wonen.
Ik ben hier meerdere dagen mee bezig geweest en zie hier het resultaat:

MOODBOARD 1.
Klassieke kleuren donkergroen en bruin krijgen een “jonge uitstraling”

 

MOODBOARD 2.
Klassieke vloer in combinatie met zonnig geel.
Woensdagochtend ben ik samen met Inge naar de bouw geweest. Het gaat hierbij om een kleine benedenwoning in de binnenstad van Haarlem.
 
Inge; De opdrachtgeefster heeft de woning dit voorjaar gekocht. De staat was matig en de indeling voldeed niet aan haar wensen. Er moest op korte termijn een nieuwe indeling komen. Alle leidingen en radiatoren moesten uit het zicht. Daarom is er gekozen voor een betonvloer mét vloerverwarming. De toilet, badkamer en keuken blijven wegens budgettaire reden op zijn plek. 
  
We hadden een afspraak met de opdrachtgeefster om de situatie te bespreken. De aannemer was daar op dat moment aan het werk. Zodoende konden er met elkaar diverse details besproken worden.  Toen we weer op kantoor terug kwamen heeft Inge de foto’s laten zien van hoe het was.
Het is nog niet af, maar er is al zoveel veranderd, echt ongelooflijk. Het gaat heel mooi worden! 
 
                                                      SITUATIE VOOR DE VERBOUWING

 

Hoewel er tussen de 2 slaapkamers een karakteristiek raam zit halen we deze vanwege de privacy toch weg.

 

De hal liep taps toe en had radiatoren. Dit maakte de ruimte smal.

 

De gehele tussenmuur met (gammele) schuifdeuren gaan weg.
Er komt een doorgang met originele oude schuifdeuren naar de ouder-slaapkamer. Leidingwerk en radiatoren; nu nog een doorn in het oog.

 

De stalen kolom blijft staan maar verder gaat alles weg en komt hier een nieuwe kamer- en-suite voor in de plaats.
De deur tussen woonkamer en hal komt te vervallen. Ook wordt de doorgang breder. Hierdoor is er meer licht en ruimtelijkheid.
SITUATIE TIJDENS DE VERBOUWING
De nieuwe, brede doorgang naar de hal. De voordeur met glas geeft nu daglicht in de hele gang.
De zijkant van de hoge kastenwand (rechts) is voor de wasmachine, droger en berging.

 

Kamer-en-suite naar de slaapkamer.
Langs de wand komt een houten bank met aan weerszijden 2 hoge kasten ( tbv koelkast en berging)

 

De nieuwe wand tussen hal en slaapkamer wordt meer naar rechts geplaatst.
Op de plek waar de radiator was (links) komt een hoge kastenwand voor administratie, speelgoed, wasmachine én droger.

 

2 hoge, geluidsisolerende wanden waar tussen de wasmachine en droger komen. Voorheen stond de wasmachine in de woonkamer.

 

In de keuken was geen plaats voor de koelkast. De vorige bewoners hadden deze los in de kamer staan.
Wij plaatsen een wandkast (links) waar onder andere de koelkast in verborgen is.

 

De kinderkamer krijgt een schuifdeur naar de hal/entree. Een ruimtebesparende en leuke oplossing.
Ook heb ik deze week nog enkele moodboards gemaakt. Deze zijn voor een opdrachtgever die een huurhuis gaat betrekken, maar wel het geheel op zijn wensen wil laten aansluiten. Inge heeft de opdracht om het gehele appartement te adviseren in kleur, verlichting en meubels.
Inge; De gehele woning krijgt gekleurde wanden. (geheel of met lambrisering)
Woonkamer groen, slaapkamer 1. blauw, slaapkamer 2. geel. De centrale hal is een kruispunt en krijgt alle 3 de kleuren. Ook springen er in details kleuren over naar andere ruimtes. Dit zorgt voor een verbintenis.
Verf doet veel. In een huurhuis is dat een goed middel om een groots effect te bereiken.
Ik heb drie moodboards gemaakt. Twee voor de woonkamer en één voor de keuken. Inge heeft hiervoor de meubels en verlichting uitgezocht. Ik heb de afbeeldingen

opgezocht en ze zo neergezet dat het een geheel werd. Na nog een aantal keer te hebben geschoven is het gelukt.

MOODBOARD 1.
De hele woonkamer krijgt een zachtgroene lambrisering. Meubels en verlichting zijn een combinatie van fragiel, stoer, comfortabel

 

MOODBOARD 2.

 

MOODBOARD 3.
Het huurhuis heeft een witte keuken met witte tegels. Met hout-accessoires en groen maak je het persoonlijker en warmer.
 
VERBOUWING WOONHUIS BENNEBROEK
 
Donderdag ben ik mee geweest naar een opdrachtgever in Bennebroek. Deze mensen hebben een huis gekocht wat verbouwd wordt. Ik heb het niet in de begin fase gezien, maar toen we binnen kwamen was het al helemaal anders dan de foto’s die ik eerder had gezien. Het was namelijk al helemaal gestript, dit zag er al zo strak uit! Er is ook een stuk uitgebouwd aan de achtergevel. Hierdoor ontstaat er natuurlijk meer ruimte en licht, wat fijn en heel mooi is. In de woonkamer waren er al twee muren “oud roze” geschilderd. Dit past zo mooi bij het huis. Ik heb gezien wat voor gordijnen en lampen er zijn geadviseerd. Het past allemaal heel goed bij elkaar, echt een mooi geheel!
De toekomstige badkamer waar straks een wastafelmeubel van muur tot muur onder het gehele raam komt.

 

De toekomstige badkamer.
Rechts komt het wastafelmeubel. Links de douche. daardoor komt het raam te vervallen.
SITUATIE TIJDENS DE BOUW
De nieuwe werkkamer. Gipsen wandlampen meegeschilderd in de kleur van de muur.

 

De overloop  met zicht op de badkamer

 

De badkamer krijgt vorm. De muren voor de douche staan en alles is betegeld.

 

 

Wandlampen geven sfeerlicht op de overloop.

 

De nieuwe radiatoren hebben een toepasselijke jaren ’30 look
De nieuwe haard met rechts een oud-roze wand.
Het was echt een hele leuke en leerzame eerste week!
Groetjes,
Britt