Schetsontwerp voor de 3D Printstore
Begin augustus kwam ik in contact met de eigenaren van de toekomstige 3D Print Store. De winkel bestaat uit twee delen. Voorin een ruimte waarin diverse 3D printers komen te staan. Achterin een Gadget-store. En daar wilde ik graag een ontwerp voor maken.
De eigenaren hadden zelf nog geen idee hoe en wat er precies gepresenteerd zou worden. 1 Artikel wisten ze al wel. De shirts en sieraden van DelSol. Deze krijgen kleur door middel van UV licht. De techniek van de 3D printers , de witte t-shirts die kleur krijgen door licht en de vernieuwende technische hebbedingetjes (de gadgets) gaven mij direct inspiratie.
Kleur speelt hierbij een grote rol: de printers die alle kleuren kunnen realiseren en artikelen van DelSol die met UV licht van kleur veranderen. De indeling werd speels en luchtig. 
Een springtouw gebruiken om elektra snoeren te meten
Werkoverleg tijdens de bouw
Kleuren kiezen uit de verf waaier
Regenboogwand

De regenboogwand springt als eerste in het oog zodra je de winkel binnen loopt. Middenin de ruimte staat een groot kastblok waarin artikelen liggen en waarop gewerkt kan worden. In het bovenblad is een UV-lichtbak geplaatst om het verkleuren van de DelSol producten te be├»nvloeden.Tegen de muren “leunen” 6 sokkels. Op iedere sokkel staat of ligt een gadget. Uitgelicht met spotlights word het tot kunst verheven. “Dit wil je hebben!”

Het kastblok wordt ter plekke door de timmerman in elkaar gezet

Brede sokkels voor het raam met de “basic” sfeerverlichting erboven

De “basic” verlichting van gekleurde snoeren zorgen voor een vrolijk lichtspel. De wellicht hoogdrempelige “mannenwereld” van technische gadgets maakt het mede door het interieur laagdrempeliger.
3D printer waar mee gewerkt word

9 oktober opent de 3D Printstore Zmorph zijn deuren aan de Gedempte Oude Gracht. En wist je dat er ook chocola en koekjes geprint kunnen worden?