Dag,
Mijn naam is Bregje Hoogenbosch en ik ben een van de stagiaires voor de komende 10 weken bij Inge Bouman.
Ik ben 2de-jaars student van de opleiding interieuradviseur van het HMC te Amsterdam. Ontwerpen en interieur is altijd al een passie van mij geweest en ik hoop bij Inge Bouman hier nog meer over te leren. Doormiddel van deze blog vertel ik en laat ik zien waar wij mee bezig zijn.

Het ontstaan van de maquette in schaal 1:50

WEEK 1.
De afgelopen week ben ik bezig geweest met het maken van een 3D tekening van een woning in Den Haag. De gehele beneden verdieping wordt verbouwd. Voor de bewoners worden een nieuwe keuken en meubels ontworpen, daarbij hebben wij bijpassende verlichtingsarmaturen gezocht die in de stijl en de sfeer van de woning past.
De voorgestelde armaturen voor dit lichtplan zijn:

Standarmatuur van de collectie Austere, ontworpen door Hans Verstuyft
Hangarmatuur van de collectie Austere, ontworpen door Hans Verstufyt
Hangarmatuur ”Ren” van het merk Bentu
Wandarmatuur LV van het merk: Bentu
Inbouwspot No frame 100single, van het merk DLS

WEEK 2.

Deze week ben ik begonnen met het maken van een maquette voor een loods in de binnenstad in Haarlem. Je ziet dat de ruimte middenin leeg is. Daar wordt de woning uiteindelijk in gebouwd. De twee gebouwen daarnaast zijn de aanliggende woningen.

Vooraanzicht van de maquette, achterin bevindt zich het dakterras van de buren

Bovenaanzicht van de maquette, in het lege deel komt het huisje

WEEK 3.
Deze week zijn wij naar Terstal Interieur geweest om daar materialen uit te zoeken voor een nieuwbouw appartement in Abcoude. Wij zijn op zoek gegaan naar groentinten gecombineerd met aubergine vanwege een foto in deze tinten die de opdrachtgever als kleur-inspiratie had laten zien.

Het groene materiaal is voor de bank. Het materiaal daarnaast is het carpet dat bij de bank komt.  Het donker aubergine materiaal links bovenin kan terug komen in de kussens. De lichtere aubergine kleuren komen terug in de raambekleding.

Een 3D visualisatie; de tussenmuur komt los van de wand dmv een stalen pui. Nu is er een doorkijk van woonkamer naar werkkamer. De dichte deur naar de gang maakt plaats voor 2 openslaande deuren (rechts)

Groeten, Bregje