Hoi, welkom op mijn tweede blogberichtje.
Deze afgelopen weken heb ik ……
WEEK 3
Deze week heb ik 3D tekeningen gemaakt voor een badkamer. In de badkamer zit zowel een wastafel met bad, toilet en douche. Ook staat er in de 3D tekeningen de gekozen materialen. Deze 3D tekeningen geven een goed beeld van het ontwerp voor de klant. 
Later in de week ben ik met Inge mee geweest naar Den Haag om de woning van de opdrachtgevers te bekijken waar Inge al eerder een oriënterend gesprek mee had.
We hebben de begane grond gemeten en gefotografeerd. Het is belangrijk dat hierbij alles goed genoteerd wordt zodat dit later in het tekenprogramma gezet kan worden. Wanneer de plattegrond vorm krijgt, maakt Inge een paar indelingen (ruwe schetsontwerpen) waaruit de opdrachtgever later kan kiezen.
zicht op voorkamer met haard
Nu te vol en te donker

Zicht op achterkamer (links keuken)
De linkermuur gaat eruit

Doorkijk van gang naar keuken
Alle ruimtes krijgen straks een open verbinding met elkaar

Huidige keuken
Deze krijgt straks een prominente plek

Huidige achtergevel
Er moet een verbintenis komen met de tuin
Ook hier maakt Inge een indeling voor
Later in deze week ben ik met Inge mee geweest naar de Wagenweg om te kijken hoe de verbouwing loopt en of alles volgens de tekeningen wordt uitgevoerd. Zo heeft Inge een ontwerp gemaakt voor de woonkamer, werkkamer en voor de keuken. De keuken wordt op maat gemaakt. Het aanrechtblad wordt van HI-MACS. Dit is een kunststof materiaal dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Het niet poreus en is het bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de gesloten poriën is het materiaal zeer goed te reinigen en daardoor hygiënisch. Ook is het HI-Macs termisch vervormbaar en naadloos te verlijmen. Deze eigenschappen maakt dat HI-MACS een perfect materiaal is voor een aanrechtblad.
Rechts de basis voor de hoge kast voor ovens, een Amerikaanse koelkast en berging

Het HiMacs blad wordt geplaatst in onderdelen en daarna aan elkaar geplakt en geschuurd zodat naden verdwijnen

de rode lipjes houden de zware glastegels tijdens het lijmen op zijn plaats

De keuken krijgt vorm
De afzuigkap met nissen hangt
WEEK 4
Deze week heb ik veel verschillende 3D tekeningen gemaakt naar aanleiding van het ontwerp dat Inge ontworpen heeft. 
Ook kwam er een vertegenwoordigster langs van Forbo om over de verschillende soorten marmoleum vloeren te vertellen. Ze had een boekje meegenomen waarin het assortiment te zien is, om de textuur en de kleuren te verduidelijken had ze ook stalen meegenomen.
Momenteel is Inge bezig met een appartement in Abcoude waarbij Marmoleum wordt toegepast.
Later in de week zijn we bij nieuwe opdrachtgevers geweest voor een oriënterend gesprek.
We spraken af in het “nieuwe’ huis en na een gesprek van 3 uren sloten we af met een spontane lunch bij de opdrachtgevers thuis.
Bij deze opdracht gaat het om de totale inrichting van een grote monumentale villa aan de rand van het centrum van Haarlem. De ruimtes zijn hoog (ruim 3 m) en langwerpig hierdoor lijkt het dat de kamers smal zijn maar dat is schijn. 

Als je het huis binnenloopt kom je terecht in een vestibule en vervolgens in een hal/ trappenhuis van 12 meter hoog.
In de hal heb je toegang tot het toilet, de keuken, woonkamer en eetkamer. In de hal gaat de aandacht uit naar een prachtige trap. 
Het lijkt alsof deze trap uit losse elementen bestaat die elk de vorm hebben van een rechthoek. 
Op de houten trap licht een traploper die overgaat in de vloerbedekking van het bordes. Deze vloerbedekking/traploper loopt van de begane grond tot aan de zolderverdieping. Verder ligt er op de vloer van de begane grond een houten vloer dat gelegd is in een visgraatpatroon met een donkere houten rand eromheen. Deze houten vloer ligt ook op de 1e verdieping. Alle ruimtes zijn voorzien van lijstwerk op de wanden.

Origineel glas-in-lood 

Originele schouw en glas-in-lood in een van de voorkamers

Ook boven is alles in originele staat

Er zijn nu alweer vier stageweken voorbijgevlogen. Deze vier weken zijn erg leerzaam en Inge betrekt mij veel met de lopende projecten en ook ga ik met Inge mee naar de verbouwingen.