Hallo! Welkom op mijn blogpost. Deze post gaat over mijn 5e en 6e stageweek bij Inge.
Op maandag ben ik begonnen met een flyer voor Inge. Het idee wat Inge had was een flyer die je kan openvouwen alsof je ‘binnenkomt’ in de flyer. In de flyer staan de laatste projecten van Inge met foto’s en toelichting. Ook kun je informatie over Inge daarin terugvinden.
Dinsdag zijn wij naar het penthouse geweest die Inge al eerder heeft ingericht (zie blog penthouse). Het dak in het penthouse loopt schuin omhoog waardoor je niet op een normale manier vouwgordijnen of gewone gordijnen kunt ophangen. Om wel de bovenste schuine hoek dicht te maken, heeft Inge bedacht hierin een doek te spannen van hetzelfde materiaal als de vouwgordijnen. 
Omdat het zo hoog is in het penthouse kon de aannemer niet een hoge ladder gebruiken. Daarom moest er een steiger worden opgebouwd. Ook Inge klom op de steiger om met de aannemer de detaillering te bespreken.
Woensdag ben ik verder gegaan aan de moeilijke flyer. Omdat het een speciale 
vorm is moet je goed nadenken over het uitlijnen van alle foto’s en de tekst. Een hele klus dus! Een bezoek aan de printshop leverde nog enkele tips op waarna we verder zijn gegaan met uitwerken.
Donderdag heb ik voor twee opdrachtgevers 3D tekeningen uitgewerkt. Zo gaat het om een nieuw te bouwen huis van project Poort 5 in Vijfhuizen.
Twee badkamers, een toilet en een keuken staan nu in 3D. Het is belangrijk dat een klant een goed beeld krijgt over het idee van Inge, een 3D tekening versterkt dit. 
Ouderbadkamer met wastafel op maat

Een gestreepte jongensbadkamer op zolder
Op vrijdag zijn wij naar een nieuwe opdrachtgever gegaan. Het gaat hierbij om een uitbouw aan de achterzijde van de gevel van een jaren ’30 huis in Haarlem.
Inge en ik hebben alle maten opgenomen en foto’s van de huidige situatie gemaakt. Een nieuwe uitbouw heeft ook gevolgen voor de inrichting van het interieur. Doordat de uitbouw de kamer een stuk groter maakt gaat Inge ook een nieuw ontwerp maken voor de eetkamer/keuken en ze zal de hele uitbouw vormgeven.

We hebben een bezoek gebracht aan de meubelmaker die bezig was met de verbouwing van een keuken. Deze keuken is bestaand maar moest met nieuwe kastfronten en enkele nieuwe kasten/appartatuur worden aangepast.
(Zie blog: Wordt het een nieuwe keuken of gaan we hem op pimpen*?) 
Het verbouwen van een bestaande keuken is vaak lastiger en zul je de detaillering met de meubelmaker in het werk moet bespreken. Dit kan komen doordat het niet loodrecht is of dat de nieuwe inbouwapparatuur in een oude kast moet passen. 
Het is leuk en interessant om te zien hoe de keuken tijdens het maken eruitziet en hoe Inge ter plekke iets kan oplossen. 

Omdat de nieuwe kastdeuren nu tot boven aan toe lopen moet er een passtuk om de balk heen gemaakt worden 
Een telefoontje van een uitvoerder kan het tekenproces in de studio onderbreken en zal Inge een bezoek moeten brengen op de bouw om het probleem te bekijken.
Dit heeft dan zijn prioriteit want de uitvoerders kunnen niet te lang het werk stil laten liggen.
Soms kan een lastig detail telefonisch of via FaceTime besproken worden. Een schets doornemen met potlood en papier kan dan al genoeg duidelijkheid geven.
detaillering wastafelmeubel B&B

Foto’s van de stand van zaken bij de Bed & Breakfast te Zandvoort :

een nieuw dakraam achterin de ruimte geeft nu daglicht in de wc….
…..en ook in de douche

De nieuwe trap naar de vliering
de eerste laag van het betoncire zit erop

links de doorgang naar de douche, rechts naar de wc en in het midden plek voor wastafel en berging

Deze weken heb ik weer veel aan mijn 3D tekeningen kunnen werken waardoor het steeds makkelijker gaat. Ik leer veel van Inge over het gebruik van materialen en het toepassen van zichtlijnen in het ontwerp. Dit zijn zeker punten die ik zelf ook moet gaan toepassen. 

Tot volgende week!
TESS